Centrerad ridning

centrerad ridning logga

Jag är utbildad ridinstruktör i centrerad ridning, nivå 1.

Jag erbjuder privatlektioner för dig på egen häst eller så kan man komma till oss och träna tillsammans med någon av mina trevliga, välutbildade och kommunikativa vänner på fyra hovar. Mina hästar deltidsarbetar i mitt företag och de är de absolut bästa arbetskamrater man kan ha. Alla tre har fantastiska personligheter och har var och en sitt specialområde, där de är lite extra skickliga på att lära ut god ridning och hästhantering till oss människor.

Är ni flera som vill rida lektion i samma stall? Jag åker mot reseersättning ut och håller lektioner, halv eller hel dag. Hör av er för mer information!

Centrerad ridning är ett tankesätt som kan appliceras på alla discipliner inom ridningen, vilket jag tycker är sympatiskt och gör att det är extra roligt att undervisa – alla får med sig något de kan ha nytta av (inte minst hästarna). Det ger ofta ryttaren en ”aha-upplevelser” och jag brukar förklara det ”som yoga till häst”, men det är så mycket mer än så. Det är ett kommunikationssätt som bygger på biomekanik – genom kunskap om hästens och ryttarens rörelsemönster, skelett och muskler, guidas häst och ryttare genom en dans där vi för och hästen följer, där häst och ryttare samspelar, av egen vilja och för egen maskin.

Att utbilda mig till instruktör i centrerad ridning har varit oerhört roligt, men det är att undervisa centrerad ridning som är det absolut roligaste jag vet. Jag hoppas och tror att det märks när jag undervisar. Här är en bild på de härliga människor jag hade ynnesten att gå nivå 1-utbildningen tillsammans med och några av våra kollegor som undervisat ett tag och så Lotta förstås, som utbildat oss allihop.

centrerad ridning nivå 1 2017

Här kan du läsa mer om vad centrerad ridning är:

http://www.centeredriding.org/