Flygande start på 2016

Det är ett bra tag sen som jag gjorde ett inlägg här på sidan och det beror på att det varit mycket aktiviteter som pågått.

I kylslaget väder (stundtals -25!!!) genomfördes årets första kurs i långa tyglar /Hästhantering 16-17 januari. Tappra och duktiga deltagare gjorde helgen rolig, trots vissa missöden som strömavbrott och annat på grund av den stränga kylan.

Därefter följde en helgkurs i akademisk ridkonst med duktiga Anna Lindh 12-13 mars. Kursen genomfördes fulltecknad och med den äran i något mildare väder.

sötnäsa

Jag har jag legat i hårdträning med mina egna hästar. Ella har börjat hopptränas och även varit på en del dressyrträningar, galoppträning pågår där vi hittar raksträckor och uppförsbackar. Det går framåt med Ella och jag har som mål att ställa upp i en hopptävling innan året är slut.

Isar och jag har varit på vår första tävling, en V5 i Åmål som vi klarade med den äran, även om våra poäng i tölten inte blev vad jag hade hoppats på. Bättre lycka nästa gång! Efter dagens underbara träning för Ulrika Fröding, där Isar formligen vibrerade av arbetslust, har jag gott hopp om att vi snart kan tävla ”på riktigt”. Jag är oändligt stolt över min fina lilla häst, även om vi har mycket att öva på.

 

På träningen för Ulrika gick vi igenom tölt- och piaffarbete. Allt blir bättre med Isar, för varje dag. En fantastisk känsla och en ynnest att få sitta på denna glada, arbetsvilliga hästs rygg. Men så mycket dumt jag fått höra om Isar genom åren: ”sälj hästen och skaffa en som har RIKTIGA gångarter”, ”Du kan aldrig få tölt på den där hästen.”, ”Sicken söööt köttbulle med små taxben helt utan action och framåtanda”, ”Hur ska du som aldrig ridit islänning kunna töltsätta en så travtaktig häst?”, ”Den där får ALDRIG någon bärig galopp”, ”Du får aldrig någon arbetslust i den där lata hästen…” osv osv osv…

isar 3e april 16

2:e april for jag till Karlstad för en heldag ”Make it happen” med mig som inspiratör. Vi tittade på arbete med långa tyglar och även något uppsuttet arbete och pratade om vikten att ha roligt med sin häst och utföra arbetet med glädje, vänlighet och lätthet. Duktiga hästar och ryttare gjorde dagen trevlig, trots åtta timmars konstant regn och snålblåst.

make it happen 2 april 2016

I dagarna kommer nya numret av Hästfocus ut, där min krönika finns med. Spännande!

krönika

Näst ut i kurskalendern är en helgclinic i långa tyglar/Hästhantering med Annika Gustafsson Lif, 9-10 april.

Pandora körs regelbundet och ska följa med mig på långa tyglar-kursen.

pandora 20 mars

Full rulle på Björkbacka kursgård, med andra ord!