Akademisk helgclinic med Anna Lindh

Denna helg har varit utvecklingens helg! Sååå fantastiskt roligt och vilket privilegium att få följa alla ekipage i deras strävan framåt. Några var ”gamla godingar” som varit med förr och några nya trevliga bekantskaper. Det är en ren ynnest att ordna dessa kurser! Att starta mitt företag och ordna dessa kurser är bland det roligaste och bästa jag gjort i mitt liv. Det har gett ringar på vattnet och skapat ett sammanhang där människor hjälper varandra att utvecklas och stärkas i positiv anda… jag är stolt och tacksam!

ella å jag

Framåt, nedåt, slappna av, lyssna på matte… steg för steg…

Denna gång hade jag med Ella och det är extra nervöst som arrangör att ta med en häst som ingenting är självklart med. Vi har haft en strävsam väg tillsammans men efter skador (bland annat har Ella brutit hovbenet) och diverse mentala och fysiska låsningar, är vi nu på väg framåt. Tillsammans. Ella har fortfarande en ganska kort stubin, men samtidigt har hon otroligt snälla ögon och är intelligent och kommunikativ. Jag brukar beskriva henne som ett sagoväsen i en hästkropp.

Jag har lärt mig massor i helgen! Jag har lärt mig den ädla konsten att våga låta sin unga häst växa upp och bli en ansvarstagande vuxen häst. Jag har den senaste tiden refleketerat mycket över att den som blir behandlad som vuxen, beter sig vuxet. Ett ord jag tar med mig från kursen är ”kompromisslöst”. Det är dags att sluta kompromissa och nöja sig med lite – för Ellas skull kan och ska jag ställa högre krav.

Ella genomgår en ganska stor och omfattande psykisk och fysisk rehabilitering och jag är den envise terapeuten, som måste guida henne längs vägen till den fantastiska ridhäst jag vet att hon är!

Ella och jag nov 15

Min vackra vildvittra Ella, vild som skogsrået själv, gör framsteg efter framsteg och många goda råd på vägen fick jag denna helg!

Efter kursen fick några av hästarna avnjuta massage, eftersom vi hade Anki som utbildar sig till hästmassör på plats. Ett fint sätt att avsluta träningen på!

Nu blir det nästa steg i träningen – minst lika viktigt; ett par dagars vila att återhämta sig, smälta intryck och få tid för polletterna att trilla ned.

Ella har nog lite träningsvärk, liksom jag, både från de rörelser jag bad henne göra och de rörelser hon gjorde på eget initiativ, såsom terre-a-terre både framlänges och baklänges, skolhalt och ”diverse blandade småhopp”. Men nu vet jag hur jag ska reda ut det så vi kommer vidare.

Många härliga hästar i form av tinker, halvblod, nordsvenskar och en och annan arab/frieserkorsning har förgyllt vår helg. Här nedan följer en bildkavalkad på alla duktiga deltagare och deras vackra hästar. Alla fina kort har Maria Olsson, Ann-Katrine Nilsson och Anki Lindberg tagit.

cecilia och läkerol

Cecilia och Läkerol.

elisabeth och waikiki

Elisabeth och Waikiki.

bea och carat

Bea och Carat.

mia och cobbelina

Mia och Cobbelina.

prinsen och maria

Maria och Prinsen.

Dona och Angelica fastnade inte på bild denna gång. <3