Träningstävling

Idag gick Björkbacka kursgårds träningstävling av stapeln och vilken dag vi har haft!

hästtävling

Sällan har man väl skådat en så ful skylt. Till nästa gång lovas bot och bättring (men nöden har ingen lag, när man glömmer göra skylt till tävlingen).

Först ut hade vi löshoppning med ponnyer och hästar som totalt skilde nästan en meter i mankhöjd! Det blev till att mäta och flytta hinder, men roligt hade vi och bra gick det för samtliga ekipage. Man behöver inte se på många hästar som löshoppar, förrän man ser hur otroligt nyttigt det är, för både kropp och knopp… och hur roligt hästarna har!

 

 

En av de roligaste grenarna var agility för häst och hund. Fina ekipage med tassar och hovar tog sig igenom en trixig bana med glada miner och hejjarop!

agility

Några tappra ekipage tog sig även igenom några dressyrprogram och en av dem var tävlingens yngsta deltagare, 2 ½ år gammal och beslutsam att få vara i sadeln denna dag. Ett improviserat lätt Ö-program uppfanns och naturligtvis delades rosett ut även till denna ryttarinna. =)

Dagen avslutades med hoppning och alla ekipage tävlade på sin nivå och många fina språng blev det och mååånga glada miner!

hoppekipage

Entusiastisk publik och glada ryttare ger positiva hästar!

Glada deltagare hoppades på en uppföljning och det ska jag väl kunna ordna både en och två!