Isar och Pandora på läger för vitryska och ukrainska barn

Vartannat år ordnar ”Jössehäringar hjälper barn” läger ett par sommarveckor i den svenska idyllen, för barn från Vitryssland och Ukraina.

För två år sedan var jag där med Isar och Pandora. I år var det dags igen. I transporten lastade jag två hjältemodigt storhjärtade och tålmodiga hästar och i bakluckan tre sprängfyllda flyttkartonger med kläder. Till min hjälp hade jag goa Sara, som ibland rider och pysslar med mina hästar.

isar och pandora juli 15

Väl framme vid lägret hann vi knappt parkera innan hästarna fick intensiv uppmärksamhet från otåliga barn.

kärlek i en transport

Det kändes som om det vällde ut femhundra barn, men det visade sig vara 26 barn och 9 ledare. De flesta av barnen och ungdomarna hade aldrig ridit förut, intresset var stort och nervositeten låg i luften.

pandora på läger

Barnen var till en början lite otåliga men vi lugnade dem och fick hjälp att översätta att alla skulle få rida och att de skulle stå lugnt i kö och vänta på sin tur.

…och rida, det fick de verkligen, både en och två och ibland tre gånger vardera. Hästarna var otroligt tålmodiga. Jag slutar aldrig förvånas över hur väl hästarna finner sig i dessa sammanhang. Hästarna vet att de behövs och att de har något viktigt att ge dessa barn.

foppatofflor till häst

Det behövs inga ord som förklarar eller kräver, hästarna ger villkorslöst av sig själva till de som behöver. Denna dag var det 26 underbara barn och 9 beundransvärda ledare, som behövde och fick all kärlek vi kunde uppbåda.

 

isar kramar med ett barn på läger

Jag är oerhört stolt över mina hästar som är så kloka och godhjärtade och det kändes fantastiskt bra att även i år stödja lägret med en liten insats.

Jössehäringar hjälper barn är alltid i behov av pengar. Deras bankgironummer är: 5892 2048