Djurdag på Vågen äldreboende

imma och mormor

Det är inte så mycket som krävs för att göra något lite bättre för någon annan. Idag trotsade vi väder och vind och åkte återigen till äldreboendet Vågen, den här gången förstärkta med djur från Arvika 4H-gård. Gris, get, får, höns, kaniner, marsvin, häst och hund förgyllde en i övrigt grå och regnig nationaldag. Naturligtvis samåkte alla djur, för att vara miljövänliga!

samåk

Kaninerna och barnen bjöd på uppvisning i kaninhoppning, vilket var ett väldigt lyckat inslag. Även hundar och grisen Maja fick prova på hinderbanan, med varierande framgång.

Barnbarn och barnbarnsbarn bjöds på ponnyridning i hällregn, men vad gjorde otur med vädret när vi hade tur med humöret?

pandora ponnyridning juni vågen

Eftersom vädret inte riktigt var på vår sida, fick först människor och strax därefter djur flytta in, vilket gjorde att även de äldre som inte orkade komma ut, fick besök av både små och stora djur.

djuren inomhus

Det här är något som alla kan göra, det tar ett par timmar men ger så oerhört mycket. Det finns många fler, både större och mindre saker, som alla kan göra:

* Du som äger en snäll och lugn hund: Ta kontakt med ett äldreboende och erbjud dig att komma och vara promenadsällskap eller erbjud en stunds hundmys över en kopp kaffe.

* Du som håller på med någon aktivitet såsom agility, gymnastik, kaninhoppning eller kanske dans, för att nämna några exempel, erbjud att komma och träna på eller i närheten av ett äldreboende.

* Hästägare med snälla, sociala hästar: erbjud er att komma och hälsa på. Många äldre har haft häst och ert besök kommer lämna få oberörda!

* Ägare till andra smådjur: Att få hålla ett litet marsvin i sin famn en stund, är en rejäl guldkant på någons liv.